Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

5 Λόγοι που οι νοσοκομειακές στολές είναι σημαντικές!

5 Λόγοι που οι νοσοκομειακές στολές είναι σημαντικές!

Σε προηγούμενο άρθρο αναλύσαμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι γιατροί και οι νοσοκόμοι φορούν νοσοκομειακά υποδήματα και όχι απλά παπούτσια. Σε αυτό το άρθρο θα συνεχίσουμε με τις ιατρικές ποδιές και στολές, εξηγώντας για ποιους λόγους είναι και αυτές απαραίτητες στον ιατρικό χώρο!

1. Προστασία από σωματικά υγρά. 

Μια σημαντική λειτουργία των γνήσιων νοσοκομειακών στολών είναι αυτή της προστασίας από τα σωματικά υγρά των ασθενών. Το υλικό κατασκευής τους (συνήθως επεξεργασμένο βαμβάκι ή πολυεστέρας) αποτρέπει το δέρμα των χρηστών από το να έρχεται σε επαφή με υγρά που πιθανόν να έχουν λερώσει το εξωτερικό μέρος της στολής. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος μόλυνσης από ιούς, βακτήρια και άλλους οργανισμούς.

5 Λόγοι που οι νοσοκομειακές στολές είναι σημαντικές!

2. Άνεση και Ελευθερία κινήσεων.

Οι εργαζόμενοι του ιατρικού τομέα δουλεύουν δύσκολα ωράρια, με τις νυχτερινες βάρδιες και τις εφημερίες να είναι μέρος της καθημερινότητας τους. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις καλούνται να επιτελέσουν δύσκολες χειρονακτικές εργασίες, όπως να μεταφέρουν και να σηκώνουν ασθενείς. Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, οι επαγγελματικές ιατρικές στολές είναι ειδικά κατασκευασμένες ώστε να παρέχουν την μέγιστη άνεση αλλα και ελευθερία κινήσεων. 

5 Λόγοι που οι νοσοκομειακές στολές είναι σημαντικές!

3. Είναι λειτουργικές και χρήσιμες

Θα έχετε παρατηρήσει πως τέτοιες στολές έχουν μεγάλες τσέπες στο μπροστινό μέρος. Στις τσέπες αυτές, οι γιατροί αλλά και οι νοσοκόμοι μπορούν να αποθηκεύουν με ασφάλεια απαραίτητα αντικείμενα, όπως εργαλεία και ιατρικά αναλώσιμα.

4. Κάνουν το προσωπικό των ιατρικών χώρων εύκολα αναγνωρίσιμο

Όπως σε πολλά επαγγέλματα, η ένδυση / στολή των εργαζομένων του ιατρικού χώρου τους κάνει εύκολα αναγνωρίσιμους από όλους. Έτσι, σε περίπτωση ανάγκης, ο ασθενής μπορεί να αναγνωρίσει τους νοσοκόμους ή τους γιατρούς του χώρου και να ζητήσει βοήθεια. 

5 Λόγοι που οι νοσοκομειακές στολές είναι σημαντικές!

5. Είναι οικονομικές και εργονομικές

Οι ιατρικές στολές είναι φτιαγμένες από πολύ ανθεκτικά υλικά και έτσι μπορούν να φορεθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να πλένονται τακτικά χωρίς να χρειάζεται να αντικατασταθούν. Θα θεωρούσε κάποιος πως αυτό θα τις καθιστούσε ακριβότερες σε τιμή αλλά αντιθέτως, είναι αρκετά οικονομικές.

Στο vrettosmed.gr μπορείτε να βρείτε όλες τις διαθέσιμες ιατρικές στολές, ποδιές αλλά και σκουφάκια και υποδήματα! Οι περισσότερες στολές, ποδιές αλλά και σκουφάκια που θα βρείτε εκεί είναι ελληνικά κατασκευασμένες από την εταιρία Alezi, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ

Αφήστε μια απάντηση