Δημοσιεύθηκε την

Γιατί είναι απαραίτητα τα νοσοκομειακά υποδήματα?

Γιατί είναι απαραίτητα τα νοσοκομειακά υποδήματα?

Μπορεί να έχετε αναρωτηθεί γιατί στα νοσοκομεία οι γιατροί και οι νοσοκόμοι δεν φοράνε τα παπούτσια τους. Σε αυτό το μικρό άρθρο θα παραθέσουμε κάποιους από τους λόγους!

Ένας βασικός λόγος είναι αυτός της άνεσης. Το νοσοκομειακό προσωπικό είναι ‘στο πόδι’ σχεδόν καθόλη την διάρκεια της βάρδιας τους, οπότε τα άνετα παπούτσια είναι απαραίτητα. Τα ιατρικά υποδήματα είναι ιδιαίτερα ελαφριά και έχουν ειδικά κατασκευασμένους πάτους για την υποστήριξη της καμάρας του ποδιού, κατανέμοντας το βάρους του σώματος σε όλο το πέλμα και όχι μόνο στην φτέρνα. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται και πιθανοί τραυματισμοί στα πόδια αλλά και στην μέση λόγω μη ορθής στάσης του σώματος.

Τα νοσοκομειακά υποδήματα είναι ανθεκτικά στο νερό και στις τοξικές ουσίες. Αυτό προστατεύει τα πόδια των εργαζομένων από το να βρέχονται και να μολύνονται, καθώς και επιτρέπει την τακτική τους πλήση (μπαίνουν στο πλυντήριο).

Κάποια επιπλέον προτερήματα των υποδημάτων αυτών είναι η ειδική τους κατασκευή για να μην γλιστράνε (αντιολισθιτικά) αλλά και η ανθεκτικότητα τους, που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για το αν θα χρειάζεται να αγοράζει καινούρια συνέχεια.

Εν ολίγοις, τα υποδήματα αυτά είναι κατασκευασμένα με βάση τις ανάγκες όσων εργάζονται σε νοσοκομειακά περιβάλλοντα για να κάνουν την βάρδια πιο άνετη, αλλά και πιο ασφαλή.

Στο e-shop μας, μπορείτε να βρείτε διάφορα νοσοκομειακά υποδήματα της βραβευμένης εταιρίας Wock®, η οποία είναι ειδική στην κατασκευή επαγγελματικών νοσοκομειακών υποδημάτων.