Δημοσιεύθηκε την

Τι διαφορά έχουν τα χειρουργικά γάντια με πούδρα με αυτά χωρίς πούδρα και ποια η χρήση τους.

Γάντια χειρουργικά αποστειρωμένα

Τα χειρουργικά γάντια με πούδρα κατασκευάζονται με εσωτερική επίστρωση από άμυλο αραβοσίτου για να βοηθήσουν στο φόρεμα και την καλύτερη εφαρμογή των γαντιών. Αυτή η πούδρα, ωστόσο, μπορεί να λειτουργήσει ως φορέας για βακτήρια, ιούς και άλλα αλλεργιογόνα. Τα χειρουργικά γάντια χωρίς πούδρα κατασκευάζονται χωρίς την επίστρωση αμύλου αραβοσίτου και προτιμώνται γενικά για χειρουργικές και ιατρικές εφαρμογές καθώς μειώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης και αλλεργικών αντιδράσεων.

Η χρήση γαντιών με πούδρα περιορίζεται γενικά σε μη χειρουργικές χρήσεις. Παρέχουν καλύτερη εφαρμογή, βελτιωμένη επιδεξιότητα και καλύτερη προστασία από ανοιχτές πληγές ή κοψίματα. Προτείνεται να χρησιμοποιούνται κατα κύριο λόγο σε πιο “λεπτές επεμβάσεις”.

Τα γάντια χωρίς πούδρα, από την άλλη πλευρά, παρέχουν ανώτερη προστασία από βακτήρια, ιούς και αλλεργιογόνα. Αποτελούν επίσης την προτιμώμενη επιλογή για ιατρικές επεμβάσεις λόγω της ανώτερης εφαρμογής και προστασίας τους.

αποστειρωμένα Γάντια χειρουργικά


Πως να φορέσετε αποστειρωμένα χειρουργικά γάντια

Ακολουθεί ένα εξαιρετικό βίντεο για το πως φοράμε αποστειρωμένα γάντια

Πλεονεκτήματα γαντιών με πούδρα

Τα χειρουργικά γάντια με πούδρα είναι κατασκευασμένα από λάτεξ και συνήθως περιλαμβάνουν μια εσωτερική επίστρωση πούδρας για να διευκολύνεται η τοποθέτηση και η αφαίρεση τους. Η πούδρα βοηθά επίσης στην απορρόφηση της υγρασίας και στη μείωση της τριβής, καθιστώντας τα γάντια πιο άνετα στη χρήση.

Πλεονεκτήματα γαντιών χωρίς πούδρα

Τα χειρουργικά γάντια χωρίς πούδρα είναι κατασκευασμένα είτε από λατέξ, νιτρίλιο ή βινύλιο. Αυτά τα γάντια είναι επίσης πιο εύκολο να φορεθούν και να αφαιρεθούν, αλλά δεν έχουν την πρόσθετη επίστρωση πούδρας. Γενικά φοριούνται πιο άνετα και παρέχουν πιο άνετη εφαρμογή.

Προβλήματα των γαντιών με πούδρα

Τα χειρουργικά γάντια με πούδρα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε άτομα με αλλεργίες, καθώς η σκόνη μπορεί να περιέχει αλλεργιογόνα που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση. Τα γάντια χωρίς πούδρα δεν έχουν αυτό το πρόβλημα καθώς δεν περιλαμβάνουν πούδρα.

Πότε χρησιμοποιούνται τα γάντια με πούδρα και πότε αυτά χωρίς πούδρα

Τα χειρουργικά γάντια με πουδρα χρησιμοποιούνται συχνά σε ιατρικές διαδικασίες που περιλαμβάνουν ανοιχτές πληγές και χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς η πουδρα βοηθά στη μείωση της τριβής και στην απορρόφηση της υγρασίας. Τα γάντια χωρίς πουδρα χρησιμοποιούνται γενικά όταν απαιτείται μεγαλύτερη ευαισθησία, όπως όταν χειρίζεστε ευαίσθητα εργαλεία ή χαρτομάντιλα.

Δημοφιλής επιλογή γαντιών χωρίς πούδρα

Τα Χειρουργικά Γάντια Sempermed Supreme Latex Χωρίς Πούδρα (50 Ζεύγη) είναι μια δημοφιλής επιλογή για επαγγελματίες του ιατρικού τομέα που αναζητούν μια επιλογή γαντιών χωρίς πούδρα. Αυτά τα γάντια είναι κατασκευασμένα από νιτρίλιο, το οποίο είναι ισχυρότερο από το λατέξ και παρέχει ανώτερη προστασία από τρυπήματα και σκισίματα. Παρέχουν επίσης καλύτερη εφαρμογή από τα γάντια σε σκόνη, καθιστώντας τα πιο άνετα στη χρήση και παρέχοντας καλύτερη επιδεξιότητα.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε γάντια με ή χωρίς πούδρα που υπάρχουν διαθέσιμα άμεσα στο e-shop μας